Húsvéti "cobbler", avagy mézes-barackos sonka mandulás kalácslabdákkal
sponsored links
Tudom, hogy a melegszendvics levesítését ígértem Nektek, de közben rájöttem, hogy teljesen lemaradtam a húsvéti témájú receptekkel. Remélem, még nem késõ! A sonka mézzel vagy gyümölccsel való párosítása köztudottan világraszóló. Ezt a triót használtam fel a cobbler átsósításához, aminek a tésztáját kicseréltem egy egyszerû kalácstésztára. Szerintem isteni lett. Kiválóan alkalmas egy gyors húsvéti menü részekénk, de a maradék húsvéti sonka elfogyasztására is nagyszerû.
Hozzávalók:
- 60 dkg fõtt-füstölt sonka (nálam tarja) felszeletelve
- 60 dkg õszibarack (konzerv is lehet)
- 3 ág friss rozmaring kisebb darabokra vágva
- 0,8 dl tejszín
- 2 evõkanál méz
- 1 tojás sárgája
- 2 evõkanál étkezési keményítõ ...