Húsvéti "cobbler", avagy mézes-barackos sonka mandulás kalácslabdákkal

2012-04-04

sponsored links

gasztroblog, Húsvéti ?cobbler?, avagy mézes-barackos sonka mandulás kalácslabdákkal, recept, méz, sonka barack, kalács, mandula

Tudom, hogy a melegszendvics levesítését ígértem Nektek, de közben rájöttem, hogy teljesen lemaradtam a húsvéti témájú receptekkel. Remélem, még nem késõ! A sonka mézzel vagy gyümölccsel való párosítása köztudottan világraszóló. Ezt a triót használtam fel a cobbler átsósításához, aminek a tésztáját kicseréltem egy egyszerû kalácstésztára. Szerintem isteni lett. Kiválóan alkalmas egy gyors húsvéti menü részekénk, de a maradék húsvéti sonka elfogyasztására is nagyszerû.

Hozzávalók:

-          60 dkg fõtt-füstölt sonka (nálam tarja) felszeletelve
-          60 dkg õszibarack (konzerv is lehet)
-          3 ág friss rozmaring kisebb darabokra vágva
-          0,8 dl tejszín
-          2 evõkanál méz
-          1 tojás sárgája
-          2 evõkanál étkezési keményítõ ...

Folytats a blogon ... dizajnmenza.blogspot.com/2012/04/husv...

sponsored links

Keres?s